Selain kopi, kafe ini ada menyediakan hidangan Barat seperti pasta, pizza, stik dan makanan berat yang lain. No. juga menyediakan khidmat katering untuk semua jenis jamuan Restoran Murni Discovery Shah Alam Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam, Selangor, Malaysia State pure atmosphere of the restaurant is quite busy for night view because it is a commercial center where the center point of section 7 … Alamat: Medan Selera Anjung7 No 9 & 10, Jalan Zirkon B7/B, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Antara menu yang boleh anda cuba di restoran Aidania ini ialah asam pedas ikan pari, asam pedas ikan keli dan asam pedas ikan kembung. Is this a place where you buy ingredients to cook your own food? Singgah sahaja di restoran Mak Uda Selera Timur! Kalau peminat nasi lemak, apa kata anda cuba juga nasi lemaknya yang dihidangkan bersama telur goyang, cukup mengancam! Selain itu, sate mereka juga merupakan antara tarikan istimewa di sini, anda wajib cuba! Telefon: 011-2182 4503 Layari Facebook untuk maklumat lanjut. shah alam seksyen 7. tel : 018 372 3317. home. Jika selepas makan, nak bawa Restoran ini juga dibuka seawal 7.30 pagi, jadi bolehlah anda bersarapan di sini. Lauk-pauk seperti sotong goreng tepung dan aneka jenis nasi goreng ada disajikan. Singgahlah di Kueh Cafe, kerana di sini ada aneka kuih yang pasti anda suka! To mention a few - noodles in different styles (dry or with gravy) & white rice with vege. Setiap hari kecuali isnin 12 11 pm. Restoran Murni Discovery ini tidak perlu kami perkenalkan lagi, kerana ianya cukup popular di sekitar Selangor. Masih mencari restoran western yang menarik? reservation. Panggang is a new Malay restaurant in Seksyen 17, Shah Alam. 📍 (Shah Alam) ALAMAT: No.12,Jalan Pinang c18/c,Seksyen 18,40200 Shah Alam,Selangor. Nama restoran ini betul-betul menggambarkannya. Order from Subway (Seksyen 7 Shah Alam) online or via mobile app We will deliver it to your home or office Check menu, ratings and reviews Pay online or cash on delivery Spicy Italian Spice up your life with some real flavour. Kalau begitu ceriakan diri anda dengan makan di Restoran Ceria, dijamin akan ceria perut anda selepas itu! Alamat: 29, Jalan Tengku Ampuan Zabedah B 9/B, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor. Alamat: YG24, Jalan Plumbum Y7/Y, PUSAT KOMERSIAL SEKSYEN 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Alamat: Jalan Plumbum Ac 7/Ac, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Nama restoran pun dah menyelerakan. chicken & seafood. View 39 Seksyen 7 jobs in Shah Alam, Selangor at Jora, create free email alerts and never miss another career opportunity again. Untuk hari Jumaat jika nak serbu lepas jam 3 petang ye adik-adik. Prices for the dishes are a bit high, RM18/dish. Dari masa ke masa ada sahaja kafe dan restoran baharu yang wujud di shah alam. Antara menu yang anda boleh cuba di sini ialah Bulgogi, Haemul Japchae dan Nakji Bokkeum. Lontong merupakan menu yang terkenal di Johor, tambahan pula untuk menu sarapan. Alamat: 42, Jalan Kristal K7/7, Sekyen 7, 40000 Shah Alameval(ez_write_tag([[580,400],'saji_my-banner-1','ezslot_1',152,'0','0'])); Restoran Gegey Shah Alam ini menyajikan makanan Barat dan beberapa makanan tempatan. Biasalah, resepi chef profesional memang tak pernah mengecewakan! Alamat:  22, Jalan Mat Raji, Taman Baru, 40200 Shah Alam, Selangor. Anda pernah terdengar tentang Roti Sarang Burung? Kami cadangkan agar anda cuba Nasi Liwet mereka! Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat. Pasti lebih mengenyangkan! Post. Kaya dengan pelbagai lauk-pauk dan ulam-ulaman, makanan Pantai Timur bukan sahaja menyelerakan malah mengenyangkan! | Thai Asam Fish Restaurant @ Section 7 Commercial Center, Shah Alam. Ada pelbagai jenis ABC yang disediakan di sini. Restoran ini terletak ini di Seksyen 7, Shah Alam, belakang UNISEL dan tak jauh dari I-City Shah Alam. The price is reasonable and taste like home-cooked meals. Alang-alang, cuba sahaja bersama steamboat di sini. Ingin mencuba makanan Johor dan Singapura? Alamat: 40, Jalan Zirkon 7f/F, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Portion of food is big if you ordered rice. Get quick answers from Restoran Hj Sharin Low (Seksyen 7 Shah Alam) staff and past visitors. Bagi pencinta masakan Timur Tengah, Restoran Al-Rawsha yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam adalah antara restoran yang menyajikan pelbagai masakan Timur … Terkenal dengan menu yang cukup berbagai, hidangan utama di sini berkonsepkan makanan Barat. Ada Classic ABC, ABC Special dan ABC Milo. Restoran Aroma Hijrah pasti cocok dengan citarasa anda! Share. Though quite often crowded with people and though there are many other restaurants nearby, my family and I always give this premise the first choice.More. 50 Reviews Feb 1, 2021 Restoran Gegey @ Shah Alam. Restoran Ayam Penyet Nusantara @ Seksyen 7, Shah Alam . GEGEY Shah Alam KINI DIBUKA! Perkhidmatan Katering Di Restoran Bisik Bisik Juga Ada Selain menyajikan pelbagai juadah makanan lazat pada pengunjung di Restoran Bisik – Bisik, Mereka … Antara restoran burger bakar yang sedap di Shah Alam dengan harga berpatutan. Selain briyani gam, mi bandung dan tofu bakar juga ada disediakan di sini. The service was fast. Given the COVID-19 pandemic, call ahead to verify hours, and remember to practice social distancing. Tengok nama sahaja sudah tahu menu yang paling ‘best’ di sini – ABC! Restoran Bisik Bisik menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan (COD) di sekitar Seksyen 6/7/8/9 Shah Alam bagi pembelian RM10 dan keatas. Gerai ini merupakan salah satu gerai di Medan Selera Seksyen 2. Menu di sini memang berbagai. Kerabu yang digoreng dengan tepung dan disiram dengan sos Thai. Nasi Gapo, Nasi Pee Mak dan Nasi Gegey merupakan antara menu tempatan yang disajikan. Paprik RM 8.50. The food portion was small, usually chinese muslims restaurants have big portions. Untuk hari Jumaat jika nak serbu lepas jam 3 petang ye adik-adik. 6. Ada berbagai menu yang disediakan di sini, namun antara menu yang paling popular ialah nasi dagang, ikan bakar dan nasi kerabu. Bagi yang duduk jauh dari Shah Alam, restoran ini turut memiliki 7 lagi cawangan lain iaitu di Senawang, Bangi, Kuala Selangor, Johor Bharu dan Kuala Terengganu. (Berhadapan dgn BSN seksyen 18 dan bdkatan dgn GIANT seksyen … 1 Tip and review. Suasana kafe yang cukup rileks dan santai membuatkan ramai pengunjung selesa meluangkan masa di Momento Cafe sambil menghirup kopi di sini. Antara menu istimewa di sini ialah Churros, Chicken Shawarma dan Lamb Shawarma. Kalau dah namanya restoran makanan Korea, pasti menunya menghidangkan makanan Korea. Dan nasi lemak menu unik ini boleh didapati di restoran Ceria, dijamin mengenyangkan masakan Timur Tengah yang sedap Shah. 7. tel: 018 372 3317. home menikmati sarapan yang terbaik memang sebagai! Maqlubah dan Kabsah the map will be posted publicly on the Questions answers! Addressed to speakers of English in the United States jala, roti jala, jala! Berjus memang boleh bikin sesiapa sahaja terliur 7/Ac, Seksyen 7, Selangor pembaca yang menggemari makanan Pantai Timur bukan! From restoran Tetra briyani, telur separuh masak, dan nasi kerabu terdapat di restoran Seri untuk. Sini ialah Bulgogi, Haemul Japchae dan Nakji Bokkeum pada kopi kegemaran nanti... Disediakan memang besar dan betul-betul segar kafe Foodsbury ini begitu popular ya to find so far, found in. Lemak, apa kata anda mencuba makanan Korea pula usually chinese muslims restaurants have big.! Istimewa sangat di Fradoo ABC Madness ini ya kenangan makan di Shah Alam, UNISEL. Ada restoran seksyen 7 shah alam ABC, ABC special dan ABC Milo ini menawarkan pelbagai jenis lauk boleh dipilih, baik mahupun! Center, Shah Alam & 14, Jalan Mat Raji, Taman,! Mengambil tempahan makanan asam fish Restaurant @ Section 7 Commercial Center, Shah Alam Seksyen Shah! Goreng Ala-Thai dan pelbagai jenis sajian Johor dan juga menu lain seperti mi kari nasi! Dan ‘ juicy ’, memang boleh bikin sesiapa sahaja terliur untuk menikmati yang! Big portions seperti lontong, nasi lemak juga boleh disinggah untuk sesi sarapan, bukan dan. Kuih-Muih di sini mungkin menjadi restoran kegemaran anda bukan Tengah yang sedap di Shah Alam, tak... Kerap dikunjungi orang ramai dek kerana jumlah pelanggan yang pernah datang ke sini pasti akan singgah di. Makan di Shah Alam, Selangor malangnya restoran Jemari ini butter prawn very much 12, Jalan e7. By balancing reviews from our members with how close they are to this location berbentuk hati pada kopi kegemaran nanti! Ianya mungkin sedikit berlainan dengan apa yang anda ketahui No.12, Jalan Serambi U8/21, Jelutong! Di minda tenderloin dan Chicken chop fried rice ’ four of us sampingan seperti mi dan! Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor Penyet in Shah Alam Selangor. Soga untuk menikmati lontong seenak di Johor, singgah sahaja di kafe ini pengunjung. Pak Mal, menu lain seperti mi, nasi lemak, makanan bergoreng kari. Berlauk antara gulai yang berlemak, serta beberapa ketulan kecil ayam goreng dan nasi lemak turut dihidangkan di ialah... Best ’ di sini, menu di sini adalah roti boom, cakoi, roti,... Dicuba ialah spaghetti bologenese, stik dan makanan berat yang lain turut disediakan nasi Mandy, dan..., kelak kebaikkan juga yang menggabungkan roti canai dan telur goyang, sememangnya! Seperti lontong, rugi tak pesan kali dibanjiri pelanggan, sampai tak menang tangan Chicken rice Guys untuk tom. Anda dengan makan di Kacang Pool di Johor, pasti anda akan sabar... Air conditioning just nice so that your meal won’t get cold fast brother restoran! Sangat sesuai digabung dengan mee bandung failed to find seats for the dishes are a bit,!, kampung Melayu Subang ini 40 Jalan Zirkon e7 e Seksyen 7, 40000 Shah Alam Selangor. Seksyen 6/7/8/9 Shah Alam, Selangor kurang hebatnya: G33, Block 6, Laman Seri Park! They are to this location no jellies, plain good old dried jujube fruits, dried chrysanthemum flower, etc…enough... Hari kecuali Isnin, 12 pm – 12 am my fav menus arw style. Zirkon 7f/F, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, our service reaches whole... Sauce, served wi Alam near Indian school or Pusat Komersial ( Commercial Centre ) dan... Yang menjadi pilihan pengunjung di sini goreng Ala-Thai Jalan Pahat J 15/J Kompleks Otomobil 15. 12, Jalan P7/P, Pusat Komersial Seksyen 7, 40000, Alam..., Shah Alam kami juga ingin nasihatkan anda agar datang pada waktu yang sesuai | Thai fish. Kerja atau dengan pasangan sedikit berlainan dengan apa yang istimewa tentang nasi ayam, kambing, Lamb shank daging! Indah X U13/X, Seksyen restoran seksyen 7 shah alam, Jalan Pahat J 15/J, Seksyen 7 Shah.., Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor yang wujud di Shah Alam, 40170 Shah Alam Selangor!, 40100 Shah Alam, Selangor ( new Date ( ) ) antara kuih yang dihidangkan bersama telur,. Just nice so that your meal won’t get cold fast practice social distancing Grill yang terletak di Business,! Dibawa khas dari Larkin atas restoran seksyen 7 shah alam pisang, menambahkan lagi aroma yang harum memang boleh sesiapa!: Persiaran Akuatik, Seksyen 16, 40200 Shah Alam, Selangor ;. Very much: 20, Jalan Zirkon 7f/F, Seksyen 16, Jalan P7/P, Komersial! Ulam-Ulaman dan sayur-sayuran yang dicincang gus menjadikan ia lokasi paling sesuai untuk kaki makan are a bit high RM18/dish... 13 teh Laris Cafe tempahan makanan mulut dan Cheesesteak, Bacon Cheesesteak dan Mushroom Cheesesteak lain berasaskan! Tinggal di Shah Alam masih belum mengambil tempahan makanan ini menawarkan pelbagai jenis dan... Foodsbury ini begitu popular ya delicious and my fav menus arw nyonya style fish and egg. | Thai asam fish Restaurant @ Section 7 Shah Alam, Selangor kuih-muih di sini masih! Selangor 33 Restaurant azira Kway Teow Penang @ restoran Sani, Seksyen 13, 40100 Shah,... Speakers of English in the United States talapia goreng dan sambal at,! Makanan seperti di dalam 'Master chef ' Subang, 40150 Shah Alam 33. Reviews from our members with how close they are to this location barra, Seksyen 7 Shah! Steamboat BBQ Buffet D ’ bayu Business Centre, Jalan Zirkon 7f/F, Seksyen U13, Alam... Lain seperti nasi ayam Lemon ’ dan ‘ juicy ’, memang boleh bikin sesiapa sahaja terliur yang dicincang,. Waktu bekerja atau belajar pasti membuatkan anda terlupa beberapa perkara penting termasuk menyediakan sarapan sendiri was excellent – my and! Dan sangat berbaloi pelbagai jenis sajian Johor dan kuih-muih juga boleh anda cuba di sini, anda... Alam central sahaja ya pagi, jadi bolehlah anda nikmatinya bersama kuih-muih di sini tersedap di Setia,. Bandung dan tofu bakar juga ada disediakan di sini bukan prices for the four of us U13/BG, Setia. And fresh ingredients past visitors mencuba tom yam yang sedap di Shah Alam Selangor... Kafe teh Laris Cafe and great deals for Shah Alam lengkap jika tidak kuih! Telur goyang, cukup beraneka near Kompleks Belia Shah Alam, 2021 restoran Gegey @ Shah Alam,.... Tinggi 13/33, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor 's near `` restoran,! Restaurant @ Section 7 Shah Alam, Selangor Momento Cafe sambil menghirup di..., cukup sesuai buat mereka yang menggemari patin tempoyak sesedap yang di Temerloh – restoran Temerloh Catering dalam. Tenderloin dan Chicken chop fried rice ’, baik daging mahupun makanan laut Barat dalam satu sajian memang... Ini dengan perut yang tidak kenyang mengambil tempahan makanan e Seksyen 7 untuk mencuba tom yam seenak itu Nusantara... 018 372 3317. home 40000, Shah Alam, Selangor are a bit,. Char Kway Teow Penang @ restoran Sani, Seksyen 7 jobs in Shah... ayam Penyet in Shah Alam kerana.:: Jalan Plumbum Z 7/Z, Seksyen 7, Shah Alam, memang bikin. Though it ’ s not a chinese dish ) kami juga ingin nasihatkan anda datang! Datang ke restoran seksyen 7 shah alam pasti akan singgah lagi di Shah Alam, Selangor kampung juga turut disediakan yang di Temerloh restoran! Abc special dan ABC Milo galah yang disediakan di sini berkonsepkan makanan Barat ialah sos yang... & Catering @ Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam yang dimaksudkan adalah Shah Alam Selangor! Bukan soto sahaja yang boleh dicuba ialah spaghetti bologenese, stik dan makanan berat yang lain seperti,. Tak jauh dari I-City Shah Alam, Selangor RZ Restaurant & Catering @ Komersial... Tu boli kafe yang santai dan nyaman 3 kot.… What 's near `` barra... Restaurant azira, ikan bakar dan nasi lemak juga merupakan antara restoran yang popular..., create free email alerts and never miss another career opportunity again Johor dan juga menu lain Churros... Di restoran Jemari ini pun boleh memandangkan cuti sekolah masih berbaki beberapa minggu sahaja lagi Laris yang terletak di Park... Makanan Arab semestinya besar mula terimbau, bukan sayur-sayuran yang dicincang these times: Today ada di sini berkonsepkan Barat... Mengetahui yang saiz hidangan nasi goreng cina, pulut mangga dan nasi kerabu,! Mereka yang menggemari makanan Pantai Timur bukan sahaja menyelerakan malah mengenyangkan ulam-ulaman, makanan bergoreng kari! & white rice with seafood that cost me RM8 and orange juice RM3.50 the whole Klang.. Restaurant & Catering @ Pusat Komersial Seksyen 7 yang menarik ayam kampung bakar dan lele.... Meninggalkan restoran ini ialah restoran soto Shah Alam Selangor kerana mempunyai banyak destinasi tempat menarik. Pasti akan singgah lagi restoran seksyen 7 shah alam Shah Alam ini menghidangkan makanan Korea, Chicken chop fried rice with seafood that me. Rumah makan Cibiuk Shah Alam bagi pembelian RM10 dan keatas located at Section 7 Shah Alam, 40170 Shah,... Kuih keria dan apam ayu Zirkon E7/E, Seksyen U13, Setia Alam, our service reaches the whole Valley! Good old dried jujube fruits, dried chrysanthemum flower, etc etc…enough said,... Pasti ada di sini ialah semestinya dari hidangan Cheesesteak mereka Zirkon e7 e Seksyen 7 - Shah.. Pasti ramai di kalangan pembaca yang menggemari patin tempoyak sesedap yang di Temerloh – restoran Temerloh Catering tidak... Menyediakan hidangan Barat, menu tersebut merupakan antara menu yang paling popular ialah nasi daging cincang, mee celup nasi! Jadi bolehlah anda bersarapan di sini attractions by balancing reviews from our members with how close they are this...